Veelgestelde Vragen - Canyoning Sud Est

Sitemap

logo telephone

Veelgestelde vragen. Klik op een thema om vragen te zien.

 • Canyoning

 • Via ferrata

 • Beklimming

 • Betaling

 • Reservering

 • Ontmoetingsplek

 • Transport

 • Garanties

Wat is de minimumleeftijd om mee te mogen doen aan canyoning?

Kinderen boven de 7 mogen meedoen met de Haut Jabron Canyon. Er zal ter plekke ook naar de stroming van de canyon gekeken worden. Elke deelnemer moet goed kunnen zwemmen. Er zijn geen regels over de minimumleeftijd maar hier ziet u een tabel die onze persoonlijke regels qua leeftijd samenvat.

Haut Jabron8 jaar oud
Gours du Ray8 jaar oud
Cramassouri10 jaar oud
Loup10 jaar oud
Saint Auban12 jaar oud
Bollene12 jaar oud
Riolan12 jaar oud
Imberguet12 jaar oud
Maglia14 jaar oud
Lance14 jaar oud
Raton14 jaar oud

Wij weigeren kinderen onder deze leeftijd. Zij krijgen het normaal gesproken snel koud en zullen er dus moeite mee hebben om de canyon veilig te doorlopen.

Kan ik meedoen als ik niet kan zwemmen?
Canyoning is een watersport en daarom moet iedere deelnemer goed kunnen zwemmen en niet bang zijn voor water. Maar wees ook niet te bang, u hoeft geen olympische zwemmer te zijn. De neopreen wetsuits zullen u helpen drijven en de diepste poeltjes zijn relatief ondiep en 10-15 meter lang.
Zijn de sprongen verplicht?
Bij de canyons voor beginners zijn de sprongen niet verplicht. Er zijn ook canyons die alleen uit abseils bestaan. U moet voor elke canyon wel 2 meter hoge sprongen aandurven. Meedoen aan canyoning met hoogtevrees is dus geen goed idee. De grootste sprongen - niet verplicht - gaan tot 10 meter.
Wat zijn de hoogste sprongen?
De hoogste sprongen zijn ongeveer 10 meter hoog. Onze gidsen bieden geen sprongen over deze 10 meter omdat het risico op ongevallen boven deze hoogte exponentieel toeneemt. Statistisch gezien hebben vrouwen en ouderen meer risico op een ongeluk. Het doel is om plezier te hebben en te genieten van de omgeving zonder onnodige risico’s te nemen.
Wat is de watertemperatuur?
De watertemperatuur kan erg verschillen, en hangt af van het weer en de canyon. Over het algemeen is de temperatuur rond de 12°C aan het begin van het seizoen en kan toenemen tot 19°C in de zomer.
Wat is canyoning?
Bij canyoning loopt u een waterstroom af. Hierbij moet u over verschillende soorten terrein lopen, zwemmen in de rivier, springen van rotsen, abseilen, rotsklimmen en glijden van glijbanen en van tokkelbanen af.
Gedurende welke periode kan canyoning beoefend worden?
We openen normaal gesproken onze deuren van half april tot eind september. Er zijn enkele droge canyons die beschikbaar zijn in de winter. U kunt elke dag een activiteit boeken, ook in het weekend of op feestdagen.
Welke canyon is het beste voor een groep met mensen van verschillende niveau’s?
Wij raden aan om de canyon te kiezen aan de hand van de minst ervaren en sportieve persoon in de groep. Soms is het namelijk heel lastig of zelfs onmogelijk om een canyon te verlaten wanneer de deelnemer dat wil. Iemand met een mindere conditie zal het de laatste paar uren van een moeilijke canyon zwaar hebben, terwijl iemand met meer ervaring ook van een beginnerscanyon kan genieten.
Hoe wordt de lunch georganiseerd in de canyon?
Als de activiteit een complete dag een beslag neemt (4 uur of meer), zal de instructeur een reservoir van 9L meenemen om eten droog te houden. Omdat dit maar 9 liters zijn probeer niet een te uitgebreide lunch mee te nemen.
Welke uitrusting zit inbegrepen?
De instructeur zal u uitrusten met neopreen wetsuits en neopreen sokken, een tuig en helm.
Wat moet ik meenemen?

U moet zeker meenemen :

 • Een paar sportschoenen in goede staat (neem geen sandalen of waterschoenen mee omdat deze niet genoeg beschermen)
 • Zwemkleding
 • Lunch voor dagactiviteiten (meer dan 4 uur).
Wat zijn de individuele- en groepprijzen ?
Kijk op de pagina “Tarieven”.
Waar is de ontmoetingsplek ?
De ontmoetingsplek verschilt per canyon. Wij bieden u een interactieve kaart aan waarmee u de route vanaf uw startlocatie kunt bepalen.
Wanneer begint de activiteit?
Over het algemeen verzamelen we voor dagactiviteiten om 10 uur ’s ochtends. Voor activiteiten van een halve dag is dit om 9 uur ’s ochtends of 1 uur ’s middags.
Heb ik ervaring nodig voor via ferrata ?
Nee, iedereen kan deelnemen, er is geen ‘minimumniveau’ vereist. De via ferrata van Digne les Bains is het meest geschikt voor beginners.
Waar liggen alle via ferrata ?
We zullen u voorzien van een interactieve kaart waarop u de ligging van alle via ferrata kunt zien. Ze worden weergegeven door een witte punaise.
Welke uitrusting zit inbegrepen?
De gidsen zullen u een tuig met halstertouw, een helm en waarschijnlijk handschoenen en katrol.
Wat moet ik meenemen?
Een paar sportschoenen, een tas met water en zonnebrand en andere items om u tegen de zon te beschermen.
Kan ik uitrusting huren?
Afhankelijk van het geval kan materiaal gehuurd worden, maar dit kan een beetje ingewikkeld zijn omdat u dan ’s avonds in Castellane moet zijn.
Waarom moet een instructeur mee voor de via ferrata?
Via ferrata kan inderdaad alleen gedaan worden. Als u deze activiteit met een instructeur doet zult u goed van start gaan, de veiligheidsmaatregelen leren en zal het startpunt makkelijk te vinden zijn. Een instructeur is ook ondersteunend aanwezig en kan ingrijpen wanneer een deelnemer moeite heeft met een bepaald stuk, in onverwachte situaties of reddingen.
Welke uitrusting zit inbegrepen?
Voor rotsklimmen bieden wij u een tuig, helm, touwen, haken en klimschoenen. Onze materialen voldoen aan de EPI standaarden. Als u uw eigen klimschoenen heeft kunt u deze meenemen.
Wat voor type activiteiten worden aangeboden?
Wij bieden veel verschillende activiteiten aan, waaronder: beginner kliffen zoals de Ayen pass, Mainmorte of Saint Auban. Deze zijn perfect voor beginners die kennis willen maken met top-roping of lead klimmen. Wij zijn dichtbij de Gorges du Verdon gevestigd en zullen al uw vragen kunnen beantwoorden wat betreft rotsklimmen.
Wat is de minimumleeftijd voor rotsklimmen?
De minimumleeftijd is 7 jaar oud.
Kunnen we boeken als we maar met 2 personen zijn?
Voor de geavanceerde routes is dit geen probleem. We hebben echter niet veel vraag voor beginners en het kan moeilijk zijn om grotere groepen te vormen. Daarom raden we aan een reservering te plaatsen die wij volledig zullen terugbetalen als de groep niet groot genoeg is.
Waarom zijn de prijzen zo verschillend tussen verschillende klimroutes?
De prijzen zijn verschillend omdat de tijd op de routes zeer verschillend is. Daarnaast zijn sommige routes meer gewaagd, waarbij de verantwoordelijkheid van de instructeur groter is.
Welke betaalmethoden zijn beschikbaar?
Voor de borg kunt u met creditkaart betalen. Op de dag van de activiteit zelf accepteren we echter alleen contant geld en cheques. Instructeurs hebben geen pinautomaat bij.
Moet er van tevoren betaald worden?
Ja, de borg moet van tevoren betaald worden. U kunt ook de complete activiteit van tevoren betalen.
Wat gebeurt er als we de betaling zijn vergeten op de dag van de activiteit zelf?

U zult dan een pinautomaat moeten vinden, wat waarschijnlijk 30-45 minuten rijden is.

Als de betaling echter niet voltooid is, zullen we proberen om tot een overeenkomst te komen en de betalingsdeadline te verlengen. Als dit mislukt, zullen we een terugvorderingsproces starten. De extra kosten die hierbij gemaakt worden zullen u aangerekend worden.

Zijn reserveringen verplicht?
Ja, reserveringen zijn verplicht. Er zijn een gelimiteerd aantal plekken beschikbaar, dus als u op het laatste moment belt kan het zijn dat u heel weinig keus hebt.
Hoe ver van tevoren moet ik reserveren?
We raden u aan om te reserveren wanneer u zeker bent van uw datum. Plekken zijn gelimiteerd en wie het eerst komt, wie het eerst maalt!
Is de borg verplicht?
Ja, de borg is 30% van de totale hoeveelheid. Deze kan op onze website, via creditkaart of Paypal betaald worden. Cheques en overboekingen worden ook geaccepteerd als de reservering ten minste 15 dagen van tevoren is gemaakt.
Waarom moet ik borg betalen? Ik kom 100% zeker opdagen.
De borg is om de afspraak met te bevestigen en om te verzekeren dat iedereen op tijd is op de afgesproken plaats. Het is om te garanderen, voor jou en voor ons, dat er op de dag van de activiteit geen andere groep uw plek in kan nemen. Helaas gebeurt het namelijk dat groepen zich niet aan hun afspraak houden, of dat de competitie een valse reservering maakt. Hierom is de borg verplicht.
Annuleren en toch de borg terugkrijgen?

Annulering door de instructeur.

100% van de borg wordt teruggegeven. Annuleringen zijn vaak te wijten aan weersomstandigheden en waterstanden in de canyons

Annulering door de klant. Dit zijn de details.

2 dagen voor de activiteit U krijgt de borg niet terug
8 tot 5 dagen voor de activiteit 50% van de borg wordt teruggegeven.
15 dagen voor de activiteit 100% van de borg wordt teruggegeven.
Waar vinden de activiteiten plaats?
We bieden een interactieve kaart aan met alle activiteiten. Kijk op “Kaart van activiteiten”.
Hoe vind ik de ontmoetingsplek?
Wanneer u reserveert, sturen wij u een reserveringsbevestiging. In deze e-mail kunt u de GPS coordinaten, een Google Maps kaart, en de routebeschrijving naar de parkeerplek vinden.
Ik ben verdwaald en heb geen signaal, hoe kan ik de parkeerplek vinden?
Uw enige optie is om de instructeur te bellen, hoewel deze ook geen signaal zou kunnen hebben. Sommige activiteiten vinden plaats op plekken met slecht signaal. We adviseren daarom om uzelf goed voor te bereiden voordat u vertrekt.
Organiseren jullie ook reizen?
Nee, wij zijn alleen outdoor sport instructeurs. Wij zijn niet geautoriseerd om reizen te organiseren.
Ik heb geen auto, is er openbaar vervoer beschikbaar naar de ontmoetingsplek?
Voor de meeste canyons is er geen openbaar vervoer. De enige uitzondering is de Loup canyon.
Hoe zijn jullie verzekerd voor de activiteiten?
Canyoning Sud Est bestaat uit onafhankelijke instructeurs. Elke instructeur heeft een “Responsabilité Civile Professionelle” garantie. Hieronder valt alle materiële, niet-materiële of fysieke schade gepleegd door derden.