De Trigance canyon

Sitemap

logo telephone

Presentatie
De Trigance canyon

De Trigance canyon is een zijrivier van de Verdon rivier. In het dorpje Trigance mondt de Bas Jabron canyon in de Verdon. Deze canyon ligt in het departement Var, dicht bij Toulon, Hières en Brignoles. De Trigance Canyon is een fantastische schachtvallei, en de canyon is vermakelijk en vooral in de lente prachtig. In de zomer is de canyon een beetje droog. U zult aardig wat sprongen maken en abseilen van 6 meter hoog en het is dus perfect om met veel plezier canyoning te ontdekken. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor families.

Loop van de dag

De ontmoetingsplek is de parkeerplaats van de canyon (gebruik de GPS coordinaten hieronder om er te komen). De instructeur zal u daar ontmoeten. Na een korte veiligheidsinstructie, zal de instructeur u alle benodigde uitrusting geven. Op twee minuten van de parkeerplaats is het beginpunt en kunt u genieten van een halve dag vol canyoning-plezier in deze prachtige smalle en diepe canyon!

Niveau: makkelijk

Trigance canyon is geschikt voor beginners én als familieactiviteit, kinderen zullen het hier zeer naar hun zin hebben. De hoogste waterval is ongeveer 6 tot 7 meter hoog en alle sprongen kunnen overgeslagen worden.

Waar ligt de Trigance canyon ?

Zoals de naam al aangeeft, ligt deze canyon in het dorpje Trigance in het gebied Var (83). De GPS coordinaten zijn als volgt :
43.7631, 6.4483 (decimale graden)
43°45'47.2"N 6°26'54.2"E (DMS; graden, minuten en seconden).

Vanuit Trigance, neem de D90 richting Castellane. Op het kruispunt neem de D955 aan de linkerkant. Na een paar honderd meter, neem de eerste onverharde weg naar links. De parkeerplaats ligt aan het einde van deze weg op een doodlopend punt. U zult een dam zien, deze dam is het beginpunt van de Trigance canyon.

Opmerkingen

U kunt de locatie van de verzamelplaats vinden op onze map “locatie”.

Wij raden aan om iets eerder te vertrekken dan Google Maps aangeeft.