De Riolan canyon

Sitemap

logo telephone

Presentatie
De Riolan Canyon

De Riolan canyon is een zijrivier van de Estéron en loopt onder het dorpje Sigale langs. Dit dorp is typerend voor het achterland van Nice. Zij herbergt op haar landerijen een van de mooiste canyons van Frankrijk: de Riolan. Het water is er warm. De tocht is zeer gevarieerd met sprongen, abseilen, natuurlijke glijbanen, prachtige meertjes met zeer helder water. Hij is zeer geschikt voor zowel mensen die van sensatie houden als mensen die de wilde natuur en de uitzonderlijke geologie kunnen waarderen.

Loop van de dag

We ontmoeten op een parkeerplaats op de Pont du Riolan. Na het uitdelen van het materiaal (wetsuit, klimtuig en helm) nemen we de auto mee naar een parkeerplaats 6 kilometer verderop. We zijn dan snel bij het begin van de tocht (5 minuten lopen). Daarna is er alleen maar puur geluk met sprongen van wel 8 tot 9 meter, 15 meter abseilen en door het water gevormde natuurlijke glijbanen. Al deze avonturen zult u beleven in een geologisch magische omgeving.

Niveau: Gemiddeld (Beginners met een sportieve instelling).

De Riolan canyon duurt 5 uur. Hij is geschikt voor beginners met een zeker uithoudingsvermogen. Wat betreft de sprongen, moet je een sprong van 2 à 3 meter in het water kunnen maken. De hoogste sprongen zijn niet verplicht. Ook mensen die al eens een canyontocht gemaakt hebben zullen deze tocht waarderen, omdat het een van de parels van de PACA-regio is.

Waar ligt de Riolan canyon ?

De Riolan canyon bevindt zich in de gemeente van Sigale in het departement Les Alpes Maritimes, op 1 uur met de auto van Castellane. De GPS coordinaten:
43.8671, 6.9502 (decimale graden)
43°52'01.6"N 6°57'00.7"E (DMS; graden, minuten en seconden).

Vanaf het dorpje Sigale neemt u de weg (D17) in de richting van Roquestéron. Sla rechtsaf de D10 op in de richting van Aiglun. Na enkele kilometers gaat u een brug over waarvoor het bord 'Riolan' staat. Hier is de parkeerplaats.

Opmerkingen

U kunt de locatie van de verzamelplaats vinden op onze map locatie”.

Wij raden aan om iets eerder te vertrekken dan Google Maps aangeeft.