De Raton Canyon | Cians Canyoning

Sitemap

logo telephone

Presentatie | De Raton Canyon

De meeste Fransen zijn het erover eens dat de canyon van Raton de mooiste is van Les Alpes Maritimes. De rode rotsen (de rode pelieten voor intimi) geven een zeker karakter aan deze stroming in de kloven van Cians, vlakbij de Mercantour. Het is een lange (7 uur) en moeilijke canyon. Hij is magnifique maar niet erg ludiek. Er zijn erg weinig sprongen. Hij is dus zeer geschikt voor volhardende personen die een de wonderlijke natuur langs de al dan niet waterige afdalingen kunnen waarderen.

Loop van de dag

De dag in de Raton canyon begint met een ontmoeting met een professionele coach, op de aankomstparkeerplaats van de canyon. Daarna moet men 18 kilometer rijden met de auto en nog 20 minuten lopen om het begin van de canyon te bereiken. De Raton is een opeenvolging van afdalingen in een magnifieke omgeving. Op sommige plaatsen kan de canyon zeer smal zijn (1 meter breed). 2/3 sprongen zijn mogelijk op 7 uur canyonning!! proffesionele bommetjesmakers en plonsers zullen zich hiervan moeten onthouden!

Niveau: Moeilijk (voor mensen met uithoudingsvermogen en ervaring met het abseilen)

De Raton canyon duurt ongeveer 7 uur. U moet dus een goede conditie hebben. Er zijn enorm veel afdalingen waarbij u moet abseilen. Het is dus noodzakelijk dat u weet hoe u abseilt voordat u aan deze tocht begint. Minimumleeftijd 16 jaar.

Waar ligt de Raton canyon ?

De Raton cayon bevindt zich in het massief van Daluis, in de gemeente Beuil. Dit zijn de kloven van de Cians in het departement van Les Alpes Maritimes. De GPS-coordinaten :
44.0399, 6.9762 (decimale graden)
44°02'23.6"N 6°58'34.3"E (DMS; graden, minuten en seconden).

Vanaf Beuil neemt u de D28 in de richtin van Puget Théniers. U parkeert vlak na de tunnel van de grote stroming.

Opmerkingen

U kunt de locatie van de verzamelplaats vinden op onze map “locatie”.

Wij raden aan om iets eerder te vertrekken dan Google Maps aangeeft.