De Moustiers canyon

Sitemap

logo telephone

Introductie
De Moustiers canyon

De Val d’Angouire canyon ligt rond het mooie, historische dorpje Moustiers Sainte Marie, dat vooral bekend is om het aardewerk en pottenbakkerij. Deze canyon is het attractiepunt van het dorpje en het prachtige Sainte Croix meer, een echte parel in de Provence! De canyon ligt in een natuurlijk uitgekerfde kalksteenkloof. Tijdens de wandeling naar het startpunt van de canyon zult u een prachtig uitzicht hebben over het Sainte Croix meer. Tijdens het canyoning zult u nog veel meer uitzichten tegenkomen en kunt u genieten van het landschap dat om deze prachtige canyon heen ligt.

In de zomer is deze canyon helaas een beetje droog dus daarom raden we u aan om van deze canyon in de lente te genieten !

De Moustiers canyon, ook wel Moustiers Sainte Marie canyon genoemd, is erg vermakelijk. U zult tot 20 meter kunnen abseilen, sprongen, glijbanen en alles wat u verder nodig heeft om een geweldige dag te hebben !

Loop van de dag

Uw dag in de Moustiers canyon begint bij het ontmoetingspunt. U zult uw professionele gids in het dorpje Moustiers ontmoeten. De instructeurs zal u voorzien van alle benodigde uitrusting en wanneer iedereen er klaar voor is zal de groep ongeveer 1,5 uur wandelen om het begin van de canyon te kunnen bereiken. Dit is geen moeilijke wandeling. De 1,5 uur zijn het het zeker waard. Tijdens het wandelen kunt u genieten van prachtige uitzichten op het Sainte-Croix meer. Bij het begin van de canyon zult u uw wetsuit, neopreen schoenen, helm en tuig aandoen. Daarna kunt u volop gaan genieten van deze activiteit! De Val d’Anguire canyon staat garant voor een dag vol plezier, sprongen, glijbanen en abseilen - tot 20 meter hoog!

Na 4 uur canyoning bent u hopelijk moe maar voldaan van deze geweldige activiteit. U zult uw uitrusting teruggeven aan de instructeur en weer terugkomen bij de parkeerplek.

Niveau: moyen.

De Moustiers canyon is een canyon met gemiddelde moeilijkheidsgraad. De sprongen zijn niet verplicht en er zijn veel paden om de canyon heen dus u kunt gemakkelijk voor het einde weggaan als u het toch niet ziet zitten. Als u echt van uw dag in de Val d’Angouire canyon wilt genieten, is het het best om op pad te gaan als u een goede conditie heeft.

Waar ligt de Moustiers canyon ?

De Moustiers canyon ligt in het dorpje Moustiers Sainte-Marie, dichtbij het Sainte-Croix meer in de Alpes de Haute Provence (04) in het PACA gebied. De GPS coordinaten zijn als volgt :
43.8455, 6.2230 (decimale graden)
43°50'44.1"N 6°13'23.0"E (DMS; graden, minuten en seconden).

Vanuit Moustiers Sainte Marie, neem de weg naar de begraafplaats. Hier dichtbij bevindt zich de parkeerplaats.

Opmerkingen

U kunt de locatie van de verzamelplaats vinden op onze map “locatie”.

Google Maps en GPS zijn niet al te goed in de tijd inschatten dus wij raden u aan om met iets extra tijd te vertrekken zodat u zeker op tijd bent !