De Loup canyon

Sitemap

logo telephone

Presentatie
De Loup canyon

De Loup canyon begint in een klein dorpje, Andon genaamd. De rivier stroomt vijftig kilometer lang door de ‘Alpes Maritimes’, en uiteindelijk de Mediterraanse zee in. De Loup canyon is het meest bekend door de ‘Gorges du Loup’, waar u één van de leukste canyons kan vinden met vele sprongen en glijbanen. Helaas is deze canyon vaak heel druk in de zomer, dit is te danken aan de nabijgelegen Franse Riviera.

Loop van de dag

De Loup canyon begint met een bijeenkomst met de instructeur, die de uitrusting zal uitdelen. Daarna zult u 5-10 minuten bergafwaarts wandelen. De instructeur zal u uitleggen hoe canyoning werkt en zal ook alle veiligheidsinstructies met u doornemen. Het enige dat hierna rest is genieten! Geniet van de verschillende obstakels van deze prachtige canyon. De Loup canyon is vooral aan te raden als u op zoek bent naar sprongen en glijbanen.

Niveau: makkelijk

De Loup canyon is zeer geschikt voor beginners omdat de sprongen overgeslagen kunnen worden. Als er iemand in de groep niet door wil, kan hij/zij makkelijk uitstappen omdat de canyon heel open is, en daardoor is het dus zeer geschikt voor beginners.

Waar ligt de Loup canyon ?

De Loup canyon ligt in Pont du Loup, dicht bij Grasse in de Alpes Maritimes. De GPS-coordinaten :
43.7387, 7.0006 (decimale graden)
43°44'19.3"N 7°00'02.2"E (DMS; graden, minuten en seconden).

Van Pont du Loup, ga richting Gréolières of Courmes (D6). Na de lange tunnel, parkeer uw auto aan de linkerkant, daar waar het niet druk is.

Opmerkingen

U kunt de locatie van de verzamelplaats vinden op onze map “locatie”.

Wij raden aan om iets eerder te vertrekken dan Google Maps aangeeft.