De Lance Canyon

Sitemap

logo telephone

Presentatie | De Lance Canyon

De Lance canyon is een zijrivier van de Verdon. Het is een van de toonaangevende canyons in de vallei van de Haut Verdon. Het is een waterrijke canyon, met vele sprongen en abseilstukken door water tot ongeveer 25 meter lengte. Deze zeer complete afdaling zal liefhebbers van grote kick aantrekken, in een alpine-omgeving (1600 meter hoogte) en zeer helder water. U kunt een sportieve dag verwachten in een van de trekpleisters van de Alpes de Haute Provences.

Niveau: moeilijk (Sportieve instelling vereist).

De canyon van La Lance duurt 6 uur. Er is veel, koud water. Deze canyon is vrij glibberig. Hierdoor is een sportieve instelling dus ook vereist. Men moet een goed fysieke conditie zijn en kuunnen springen van 3 meter om deze canyonafdaling te kunnen maken. De minimumleeftijd is 16 jaar.

Loop van de dag

De canyonbegeleider wacht u op bij de parkeerplaats van de brandweer van Colmars-les-Alpes. De gids zal het materiaal uitdelen, en dan rijdt u samen via een bosweg naar het begin van de canyon. De afdaling begint rustig, met een droge afdaling van zo'n 15 meter. Daarna zullen er enkele sprongen zijn van verschillende hoogtes, en zult u lopen en soms zwemmen door de rivier. Al zeer snel zult u de eerste schat van de canyon ontdekken (zeer smalle kloven) met twee waterrijke afdalingen omlijst door prachtige geologische gevormen. Na enkele sprongen en 2 of 3 zwemslagen komen we aan bij de Pont de la Lance, een ideale plek voor een picknickpauze. De meest dapperen kunnen de sprong vanaf de brug uitproberen, vanaf een hoogte van 9 meter. Het tweede gedeelte van de tocht bestaat uit pure canyoning met sprongen, onrustige bergmeertjes en afdalingen van ongeveer 20 meter. What else!

Waar ligt de Lance canyon ?

De Lance canyon bevindt zichin het dorpje Colmars-les-Alpes, in les Alpes de Haute Provence. De GPS coordinaten :
44.1795, 6.6260 (decimale graden)
44°10'46.2"N 6°37'33.6"E (DMS; graden, minuten en seconden).

De ontmoetingsplaats is de parkeerplaats van de brandweerkazerne van Colmars-les Alpes.

Opmerkingen

U kunt de locatie van de verzamelplaats vinden op onze map “locatie”.

Wij raden aan om iets eerder te vertrekken dan Google Maps aangeeft.