De Imberguet canyon

Sitemap

logo telephone

Presentatie - De Imberguet canyon

De Imberguet canyon is een zeer plezierige canyon, met veel glijbanen en sprongen - tot wel 7 meter hoog! De kloof waarin deze canyon ligt is zeer smal. U kunt hier ook abseilen onder een prachtige waterval (tot 20 meter hoog). Deze tour is zeer bekend in de Alpes Maritimes als de beste lente-canyon. In de zomer is deze canyon vaak niet beschikbaar door de droogte en is dus een perfecte canyon voor in de lente !

De Imberguet canyon ligt in een kalksteenmassief en is een zijrivier van de Vésubie rivier.

Loop van de dag

Na de ontmoeting met uw instructeur op de parkeerplaats naast de Vésubie rivier, zult u naar de bovenste parkeerplaats lopen. Deze wandeling is kort en u zult snel midden in de canyon staan! De eerste 300 meter mag u niet in het water lopen - dit is om de omgeving én de rivierkreeften zo goed mogelijk te beschermen. U zult de canyon ingaan door middel van een glijbaan. Daarna zullen vele sprongen elkaar snel opvolgen en de drie en een half uur in de prachtige omgeving zullen zo voorbij vliegen!

Niveau : Gemiddeld

De Imberguet canyon duurt 3-4 uur (dit hangt af van de groep), en we raden aan om deze canyon te doen met een goede conditie. Last van hoogtevrees is niet aan te raden omdat er best hoog geabseild gaat worden. U zult ook van 2 meter hoog het water in moeten springen!

De Imberguet canyon is geschikt voor sportieve beginners.

Waar ligt de Imberguet canyon ?

De Imberguet canyon ligt in de omgeving van Utelle. De GPS-coordinaten :
43.9040, 7.2535 (decimale graden)
43°54'14.4"N 7°15'12.6"E (DMS; graden, minuten en seconden).

Vanuit Nice, neem de N202 in de richting van Digna-Les-Bains. Eenmaal aangekomen in Plan du Var, sla rechtsaf en neem de weg naar de Vésubie vallei, in de richting van Lantosque. Parkeer uw auto voor de tunnel die voor het dorpje van Saint Jean le Rivière begint.

Opmerkingen

U kunt de locatie van de verzamelplaats vinden op onze map “locatie”.

Wij raden aan om iets eerder te vertrekken dan Google Maps aangeeft.