De Cramassouri canyon

Sitemap

logo telephone

Introductie
De Cramassouri Canyon

De Cramassouri canyon ligt dicht bij Nice, in de Tinée vallei. Het is een perfecte canyon om kennis te maken voor canyoning, vooral omdat het uitzicht prachtig is en de activiteiten divers. Tijdens de activiteit, die twee en een half uur duurt, zult u langs natuurlijke glijbanen en verschillende sprongen komen en zult u moeten abseilen. Deze korte route is zeer bekend bij alle canyoning-fanatiekelingen in Nice.

Geografisch gezien is de Cramassouri canyon een kalksteenmassief, gelegen in een ruige vallei. Het mondt uit in de rivier Tinée, en de Tinée vallei is vooral bekend door het bergstation Isola.

Loop van de dag

De ontmoeting met de instructeur zal plaatsvinden op 1 kilometer van het dorp Courbaise in de Tinéé vallei. Er zijn parkeermogelijkheden. Na de verdeling van de uitrusting zal de instructeur u meenemen naar de parkeerplek, vanwaar u de canyon in zult gaan. Na een korte (15 minuten) wandeling is het tijd om de canyon in te gaan en van een dag vol wateractiviteiten te genieten!

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

De Cramassouri canyon duurt 2,5 uur. U moet kunnen zwemmen en in goede gezondheid zijn. Deze canyon is gericht op beginners en perfect voor een eerste ervaring met canyoning.

Waar ligt de Cramassouri canyon ?

De Cramassouri canyon ligt in de omgeving van Tour-sur-Tinée. De GPS coordinaten zijn als volgt :
43.9319, 7.1756 (decimale graden)
43°55'54.8"N 7°10'32.2"E (DMS; graden, minuten en seconden).

Vanuit Nice, neem de N202 richting Digne-les-Bains. Volg de borden naar Isola, deze zullen u de Tinée vallei in leiden. Volg de D2205 tot aan het dorpje Courbaise, en ongeveer 1 kilometer na Courbaise, stop bij de parkeerplaats. Hier zult u het einde van de canyon zien aan de andere kant van de Tinée.

Opmerkingen

Als u de parkeerplek wilt vinden, kunt u onze pagina “Locatie” raadplegen.".

Wij raden aan om iets eerder te vertrekken dan Google Maps aangeeft.