De Bollène Canyon - Vallei van de Vésubie

Sitemap

logo telephone

Introductie
De Bollene canyon

De stroom van de Bollène is een zijrivier van de Vésubie. Kronkelend langs het dorpje Bollène sur Vésubie voert deze rivier door een bosachtige canyon. Dit is zonder twijfel de leukste canyon van Les Alpes Maritimes. Het water heeft enorme natuurlijke glijbanen in de rotsen uitgegraven waar wij met plezier gebruik van maken. Bovendien kunnen kruidenliefhebbers genieten van de aanwezigheid van enorme rabarbers. Fun en een lekkere rabarbertaart wachten op u.

Loop van de dag

We ontmoeten elkaar op de parkeerplaats van de Dorgane (aankomstparkeerplaats). Na het uitdelen van het canyoningmateriaal (klimtuig, helm, schoenen en wetsuit) nemen we de auto om naar de vertrekplek te gaan, 5 kilometer stroomopwaarts. Na een kleine wandeling en de instructies van de gids over het canyoning kunt u beginnen aan de vele sprongen en glijbanen van de canyon. Het abseilgedeelte maakt van dit parcours een gave en complete tocht. Het meest memorabele moment van deze canyon zal zonder twijfel het glijen van de 15 meter lange glijbaan zijn. De spanning stijgt!

Niveau: Gemiddeld (Beginners met een sportief profiel).

Deze canyon is perfect voor mensen die sprongen en glijbanen zoeken. De hoogste sprongen en glijbanen zijn niet verplicht. Deze kan worden ontweken door te abseilen. Er zijn echter geen ontsnappingsroutes voor een aantal sprongen van 2 meter hoogte.

Waar ligt de Bollene canyon ?

De Bollene canyon bevindt zich in de gemeente van Bollène sur Vésubie in Les Alpes Maritimes op 50 kilometer ten noorden van Nice. De GPS-coordinaten :
43.9851, 7.3201 (decimale graden)
43°59'06.4"N 7°19'12.4"E (DMS; graden, minuten en seconden).

Ga naar Lantosque in Les Alpes Maritimes in de vallei van de Vésubie. Bij het uitgaan van het dorp richting Roquebilière parkeert u aan uw rechterzijde op de parkeerplaats van la Dorgane (L'aire de la Dorgane). U kunt zich niet vergissen, er staat een bord.

Opmerkingen

U kunt de locatie van de verzamelplaats vinden op onze map “locatie”.

Wij raden aan om iets eerder te vertrekken dan Google Maps aangeeft.