De Aiglun canyon - Vallei van de Estéron

Sitemap

logo telephone

Introductie
De Aiglun canyon

De kloof van Aiglun is een van de vele goede canyons die de rivier de Estéron ons biedt. Het is een bekende canyonningspot in Les Alpes Maritimes. De Aiglun canyon biedt ons, immense kalksteenkliffen van meer dan 400 meter hoog doorkruisend, vele sprongen in natuurlijke zwembaden in diverse en gevarieerde stromingen. Kicken, of niet?! De abseilliefhebbers zullen niet teleurgesteld worden met een afdaling van een tiental meters onder een waterval. Twee woorden karakteriseren deze canyon: schoonheid en adrenaline.

Niveau: Gemiddeld/Moeilijk (Beginners met een sportieve instelling, ervaren canyonners)

De Aiglun canyon vraagt een goede fysieke conditie. De aankomstwandeling is niet makkelijk. Zij is niet geschikt voor jonge kinderen. Men moet sportief ingsteld zijn en goed kunnen zwemmen om deze canyon te bedwingen. Er is erg veel water (vooral in de lente). Minimumleeftijd: 14 jaar.

Loop van de dag

De tocht begint met een kleine aankomstwandeling door het bos. Na het bereiken van de Le mont St. Martin met een top van 1800 meter hoogte, komen we aan bij het begin van de canyontocht. De gids zal u alle veiligheidsinstructies aangaande het canyoning geven. Er zal tijd zijn om u uit te rusten en even een duik te nemen. U zult vertrekken voor 4,5 uur zwemmen, sprongen van soms wel 8 meter hoogte, natuurlijke glijbanen en abseilen onder watervallen. De moedigsten kunnen de vele valsstrikken en waterstromingen testen die deze canyon herbergt. Even opkijken volstaat al om van de prachtige natuur, de ruimte en de rotsen te genieten.

Waar ligt de Aiglun canyon ?

De Aiglun canyon bevindt zich ter hoogte van het typische dorpje Aigluun in Les Alpes Maritimes. De GPS coordinaten:
43.8625, 6.9075 (decimale graden)
43°51'45.0"N 6°54'27.0"E (DMS; graden, minuten en seconden).

Vanaf het dorpje Aiglun neemt u de D10 (in de richting van Le Mas). De parkeerplaats ligt op de brug tussen de twee tunnels. U zult er een sympathieke gids aantreffen.

Opmerkingen

U kunt de locatie van de verzamelplaats vinden op onze map “locatie”.

Wij raden aan om iets eerder te vertrekken dan Google Maps aangeeft.